WS & KURSER & EVENT

 • Fortsättnings yoga Start 4 mars

  En kurs för dig som gått yoga för nybörjare och vill fortsätta att träna i en trygg grupp. Passar också för dig som yogat en del och som vill få djupare förståelse och fler detaljer kring positionerna. Andningsteknik är en av yogans grundpelare. I fortsättningskursen får därför pranayaman en större roll för att förstärka kopplingen mellan andetag och rörelse, sinne och kropp. Känn dig fri att testa, fråga och utforska. Här är det både ahimsa och bhakti som gäller!

  Varmt välkommen
  TullaMaja Fogelberg

  När: Start 4 mars 18.30–19.45, 6 ggr
  Pris:
  1.100 kr

 • Gravidyoga Start 24 mars

  FULLBOKAD! Stärk kroppen och förbered dig inför förlossningen både fysiskt och mentalt. Den här yogan är ett sätt att landa i graviditeten och syftar till att både du och ditt barn ska må bra. Det är en lugn yogaform där vi gör sköna och mjuka rörelser och fokuserar på andning, avslappning, koncentration, uthållighet och bäckenbotten. Om du skulle ha några komplikationer som till exempel smärta eller ledbesvär i samband med foglossning får du gärna kontakta oss innan kursen. Annars kan du anmäla dig i vilken vecka du än befinner dig, det går bra att träna yoga under hela graviditeten.

  När: 24 mars kl 16.00–17.30, 4 ggr
  Pris:
  850 kr

  Varmt välkommen
  TullaMaja Fogelberg

 • Yoga för löpare Start 25 mars

  Trenden att kombinera yoga och löpning växer sig starkare och starkare och faktum är att yoga och löpning är en fantastisk träningskombination. Löpningen ökar din kondition och håller hjärtat starkt. Samtidigt vet vi att löpning är en väldigt repetitiv träningsform och för att hålla dig skadefri kan det vara klokt att kombinera den med rörlighetsträning. Yogans rörlighet, avslappning och andningstekniker kan gynna och komplettera din löpning på ett bra sätt. Förutom ökad rörlighet så ökar även syretillförseln till muskler, ligament och leder vilket påskyndar återhämtning och förebygger skador.

  Denna kurs vänder sig till dig som vill förebygga skador och öka din rörlighet. Fokus ligger på höfter, bål och bröstrygg för att stärka din hållning och löpkapacitet. Passar alla oavsett nivå.

  När: Måndagar 17:30–18.30, 6 ggr
  Pris:
  995 kr

  Välkommen
  Lotta Renlund

 • Turn your world upside down 13 april

  Using simple techniques I will help you get the confidence to balance on your head, forearms and maybe even your hands. Starting with a carefully planned class to strengthen and prepare your body. You will learn the process of safely getting into the inversions and learning what areas to you need to strengthen to help you hold them also. When practised with care and respect for the body, inversions can have great health benefits. This class will encourage you to feel safe whilst being upside down and have fun with it too. No previous experience necessary, only a desire to be upside down and a willingness to learn.

  När: 13 april, kl 09.30 – 11:00
  Pris:
  395 kr

  Welcome!
  Lucy Marchall

 • Ett andrum Start 8 maj

  En kurs för dig som vill stanna upp, som tycker tiden rusar på för fort och att du tappat kontakten med din inre kompass. En kurs i personlig utveckling där du med hjälp av yoga, skrivövningar, meditation och healing får verktyg som tar dig från pressad och kravfylld till lugn och balanserad. En perfekt nedvarvning inför semestern och ett tillfälle att träffas kontinuerligt och bli coachad i en mindre grupp.

  Kursen hålls av Lotta Renlund som är grundare av Urban Yoga och med många års erfarenhet av att arbeta med människor i grupp. Utbildad sjuksköterska, yogalärare, coach och healer.

  När: 8 maj, kl 07.30 – 08:45, 6 ggr
  Pris:
  7900 kr + moms eller faktura
  Begränsat antal platser.

  Varmt välkommen
  Lotta Renlund

 • Restorative deluxe med SoundHealing och Reiki 12 maj

  I restorative yoga placerar du kroppen i olika mjuka positioner med mycket stöd av bolster, filtar och block så att du i vila kan ge kroppen kraft att läka sig själv under perioder av mycket stress och trötthet.

  Positionerna anpassas efter varje individs förutsättningar, utövas liggande och vi stannar i varje position en längre stund så att kroppens avslappningsrespons startar och produktionen av lugn- och – ro hormoner kommer igång. Under passet kommer du att få lyssna till mjuka, läkande ljud från klangskål, gong och trumma som ger återhämtning och djupavslappning. Du kommer även få extra energi och läkande händer på dig i form av Reiki som hjäper ett utmattat nervsystem, en trött kropp och ett stressat sinne och stöttar kroppens självläkningsförmåga..

  När: 12 maj kl 15.00–17.30
  Pris:
  395 kr

  Varmt välkommen till en djupt återhämtande stund.
  Det är du värd!
  Simone Högberg

 • Yoga + Löpning 14 maj

  En mini workshop där vi kombinerar löpning med yoga och håller till utomhus hela tiden om vädret tillåter. Vi bygger löpstyrka samt filar på löpteknik och varvar med yoga för att öka rörlighet och återhämtning. Passar dig som springer mycket eller lite eller dig som vill komma igång med träning. Kanske som uppladdning för dig som har för avsikt att springa Vårruset eller annat lopp i sommar.

  När: 14 maj kl 18.00–19.15
  Pris:
  200 kr. Har du klippkort är det ett klipp och ingår för dig med 6-månaders kort på Urban Yoga.

  Vi utgår från Urban Yoga.
  Välkommen att följa med!

  //Lotta & Ida

 • Gravidyoga Start 19 maj

  Stärk kroppen och förbered dig inför förlossningen både fysiskt och mentalt. Den här yogan är ett sätt att landa i graviditeten och syftar till att både du och ditt barn ska må bra. Det är en lugn yogaform där vi gör sköna och mjuka rörelser och fokuserar på andning, avslappning, koncentration, uthållighet och bäckenbotten. Om du skulle ha några komplikationer som till exempel smärta eller ledbesvär i samband med foglossning får du gärna kontakta oss innan kursen. Annars kan du anmäla dig i vilken vecka du än befinner dig, det går bra att träna yoga under hela graviditeten.

  När: 19 maj kl 16.00–17.30, 4 ggr
  Pris:
  850 kr

  Varmt välkommen
  TullaMaja Fogelberg

 • Fyll på Energi 2 juni

  Fyll på med energi? Jag ger dig verktygen.
  Varmt välkommen till en ljuvlig sommarmorgon i yogans och hälsans tecken. Tillsammans börjar vi dagen med ett mjukt  yogapass som fått sitt namn av solen. Här fyller du på med solenergi som stärker ditt immunförsvar, uttrycksfullhet, entusiasm och utstrålning. Där efter vilar och jordar du dig till trumma och sång.
  Efter att vi fyllt på med lite fysisk pausenergi i form av frukt och te, blir du guidad i en vacker meditation som stärker och balanserar ditt chakrasystem. Vi har 8 chakran, energicentran som tillsammans bildar en bro till högre medvetenhet. När energin flödar fritt genom våra chakran stimuleras vår fysiska, känslomässiga och själsliga hälsa. Chakrasystemet fungerar som bäst när samtliga centran samarbetar som en. Då lär vi känna oss själva på ett djupare plan och det ger oss mer tillgång till vår fulla kraft och potential. Livet känns oftast i och med det mer meningsfullt och komplett. I denna kraftfulla meditation kopplar du ihop dig med jorden, solen, månen, stjärnorna och skapandets energi.
  Efter meditationen vilar du till vibrationerna av trumma, sång och gongbad.

  Vad är Gongbad?
  Hela universum består av energi och frekvenser via vibrationer, likaså gör vi människor det. Dessa vibrationer förstärks av gongen och fortplantas i vätska som vi till stor del består av. Det gör att vibrationerna går ända ner på cellnivå där de hjälper till att vibrera loss blockeringar, stress och känslominnen som stagnerat i din kropp. Ljudet och vibrationerna stillar och återhämtar ditt sinne, din kropp och din själ. Det är en djup rening, därav namnet gonbad.
  Den guidade nedskriva meditationen får du med dig hem.
  Inga förkunskaper behövs.

  När: Söndag 2 juni, kl 10.00–13.00
  Pris:
  395 kr

  Varmt välkommen
  Marie Palmlöf

 • Yoga Högbonden 7–9 augusti

  En helg där du bara fokuserar på dig själv. Du bor ute på ön Högbonden i ett unikt världsarv, äter god mat och blir guidad genom välgörande yoga med fokus på återhämtning och lugn för att bygga din inre kraft – precis som den Norrländska naturen.

  Yogaklasserna under helgen består av fysisk yoga och den mer vilsamma yin-yogan, där kombinationen av dem båda arbetar igenom din kropp, får den att landa och ger utrymme för återhämtning. Med hjälp av mjuka flöden, yin yoga och meditation får du även möjlighet att stanna upp och blicka inåt för att skapa välmående.

  När: 7–9 augusti
  Pris:
  1495 kr (tillkommer kostnad för boende och mat)

  För mer info om priser och upplägg »

  Varmt välkommen
  Lotta Renlund

 • Yoga Högbonden 13–15 september

  En helg där du bara fokuserar på dig själv. Du bor ute på ön Högbonden i ett unikt världsarv, äter god mat och blir guidad genom välgörande yoga med fokus på återhämtning och lugn för att bygga din inre kraft – precis som den Norrländska naturen.

  Yogaklasserna under helgen består av fysisk yoga och den mer vilsamma yin-yogan, där kombinationen av dem båda arbetar igenom din kropp, får den att landa och ger utrymme för återhämtning. Med hjälp av mjuka flöden, yin yoga och meditation får du även möjlighet att stanna upp och blicka inåt för att skapa välmående.

  När: 13–15 september
  Pris:
  1495 kr (tillkommer kostnad för boende och mat)

  För mer info om priser och upplägg »

  Varmt välkommen
  Lotta Renlund

 • Yoga Nidra Utbildning 25-27 november

  I november kommer yogalärarna Jennie Wadsten och Melanie Cooper tillsammans med psykolog Andreas Larsson och håller en Yoga Nidra utbildning hos oss på Urban Yoga. Du hittar allt kursinnehåll via länken nedan och alla frågor och anmälan går via YogaLeela.

  YogaLeela »

  Välkommen!

  När: 25-27 november
  Pris:
  6900 kr (early bird-pris fram till 16 sep: 5900 kr)

  Varmt välkommen,
  Jennie Wadsten och Melanie Cooper