• Qigong Kurs 6 tillfällen : Start 16 februari med Karin Sundström

  Är du nyfiken på qigong? Är du lite stel i kroppen? Välkommen – den här kursen passar dig som är helt ny samtidigt som det blir härliga tillfällen för dig som är mer van.
  Qigong är en praktik ursprungligen från Kina, där du får ny energi och aktiverar ditt inre lugn och ro system, på ett enkelt sätt. Har du aldrig provat den här typen av träning tidigare kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Ordet Qigong betyder ungefär ”rörelse i energi” och kan liknas vid meditation i rörelse. Qi = livsenergi. Vi jobbar med Zhineng Qigong, Lift up Qi. Det är en serie rörelser med 5 olika delar.
  Vi varvar Qigongen med mycket annat såsom andningsövningar, meditation och det kan bli yinyogaliknande rörelser också. Helt enkelt en massa Feelgood där vi sänker axlarna och släpper taget och bara landar i kroppen.
  Varmt välkommen, Karin!

   

  NÄR : Torsdagar med start 16 februari

  TID : 17:30-18:345 

  PRIS : 995 kr  

   

 • P A U S - en stresskurs 6 tillfällen : Start 21 februari med Simone Högberg

  P A U S – en stresskurs
  Känner du att stressen i ditt liv håller på att ta över? Att du har stressymtom som svårt att sova, koncentrationssvårigheter, nedstämdhet, ingen ork, värk i kroppen och svårt att varva ner och slappna av.
  Kanske har det gått så långt att du drabbats av utmattning. Kroppen och sinnet går hela tiden på högvarv och får ingen återhämtning.
  På denna kurs får du lära dig allt du behöver för att minska din stress och öka lugn och ro, återhämtning och läkning.
  Vi jobbar med andningstekniker , mjuk rörelse och djupavslappning. Stärker vagusnerven och tittar på vad den har för funktion och hur den påverkar hela kroppen.
  Du får med dig verktyg och övningar hem för att praktisera i vardagen.
  Denna kurs är öppen för alla. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.
  Kursen leds av Simone Högberg, yoga- och meditationslärare som har specialiserat sig inom stresshantering och återhämtning. Hon har själv erfarenhet av att ha varit utmattad och erbjuder en mjuk och trygg plats för återhämtning.

  NÄR : Tisdagar med start 21 februari

  TID : 17:30-18:45 

  PRIS : 1100 kr

   

   

 • Helande Yin Yoga Kurs 6 tillfällen : Start 16/2 med Lotta Renlund

  HELANDE YIN YOGA – kurs 6 tillfällen tillsammans med Lotta
  START 16 JANUARI KL.19:00 – 20:15
  Nytt år och kanske är det dags att bli mer av hela dig? Med mera mjukhet i kroppen men också en mjukare attityd mot dig själv. Denna kurs är för dig som vill har mera balans och harmoni i din vardag. Du omvandlar stress och oro till lugn och kraft. Yin står för mjukhet, långsamhet, avslappning och vila. Ett stabilt yin ger ett kraftfullt yang. En kurs som bygger grund, stabilitet och lugn. Här hämtar du hem dig själv och välkomnar alla delarna. Ett tillfälle att bli mer av hela dig.

   

  När: start 16 januari kl.19:00-20:15 och 6 tillfällen

  Pris : 1100 kr

  VÄLKOMMEN!
  //Lotta

   

 • Ungdom Yoga 4 tillfällen : Start 6 februari med Maria Emanuelz

  Ungdom Yoga. (13-19 år)

  Tänk om det är så att du skall prestera mindre för att kunna prestera bättre. För att må bättre. Tänk om du har lyckan inom dig och men kan inte uppleva den på grund av kroppen och tankarna är i ständigt görande eller tänkande.

  Vi får tidigt i livet lära oss att känna medkänsla för andra människor. I ungdomsyogan kommer vi ha fokus på att känna medkänsla för dig själv. Att acceptera allt som är du. Se att alla känslor är ok. Vi matas dagligen med tusentals intryck och vi vet idag att det påverkar oss på olika sätt. Det har man sett i en stor forskningsstudie, är en av anledningarna till varför man mår allt sämre. Känslan av att bara jag mår dåligt, att jag känner stress eller annat. I ungdomsyogan kommer vi lugna ner vår kropp och acceptera allt som den presenterar för oss. Det är helt ok att känna allt du känner, det är faktiskt fullt normalt.

  I vardagen upplever jag att det ofta är lågt prioriterat att ta sig tid för vila och återhämtning. I ett pass som vi tillsammans genomför får du möjlighet att varva ner både kropp och sinne. Kursen kan hjälpa dig om du känner stress och ge dig möjlighet att stanna upp och arbeta med de symtom du känner. Det stöttar även kroppen förebyggande. De flesta som drabbas av stress upplever ofta kroppsliga symtom av olika slag. Så som spänningar, smärta och värk i kroppen, ångest, huvudvärk eller annat. Det som är positivt är att det går att göra något åt detta. Bara du ger dig själv tiden att stanna upp.

  Tänk om det är så att för att nå det där målet på bästa sätt så behöver du varva ner din kropp och ge den återhämtning. Kursen riktar sig till ungdomar mellan 13-19 år och det är en enkel yogaform som alla kan göra utom någon som helst erfarenhet. Du får även med dig verktyg att fortsätta med hemma. Kom precis som du är utan att något som helst måste presteras!

  Varmt välkommen! /Maria

  NÄR : Måndagar med start 6 februari 

  TID : 16:15-17:15

  PRIS : 750 kr