WS & KURSER & EVENT

 • Retreat på Högbonden 31-aug – 2 sep

  En helg där du bara fokuserar på dig själv. Du bor ute på ön Högbonden i ett unikt världsarv, äter god mat och blir guidad genom välgörande yoga med fokus på återhämtning och lugn för att bygga din inre kraft – precis som den Norrländska naturen. Yogaklasserna under helgen består av fysisk yoga och den mer vilsamma yin-yogan, där kombinationen av dem båda arbetar igenom din kropp, får den att landa och ger utrymme för återhämtning. Med hjälp av mjuka flöden, yin yoga och meditation får du även möjlighet att stanna upp och blicka inåt för att skapa välmående.

  Tid: Fredag 15:00 – Söndag 12:45
  Pris: Per person i del av dubbelrum: 3 630 kr. Per person i flerbäddsrum: 2 830 kr. Enkelrumstillägg: 500 kr

  Välkommen att följa med!
  Lotta Renlund

 • Yoga för Män Start 5 september

  Du kanske tänkt tanken eller varit nyfiken på yoga men inte tagit steget. Kanske har du tänkt att du är för stel, jag går till gymmet i stället eller sticker ut och springer. Då är detta kursen för dig. Alla kan faktiskt yoga!

  Yoga är ett perfekt komplement till annan träning eftersom du tränar inre styrka, smidighet och får en bättre kroppskontroll. Under kursen får du lära dig bygga yogapositionerna från grunden och öva på medveten närvaro och balans. Du lär dig också att andas ordentligt så att du kan kontrollera stress och syresätta kroppen bättre. Prestige och jämförelser släpper vi helt och alla utgår från sina egna förutsättningar. Syftet är att finna harmoni i både kropp och sinne.

  Alla män är välkomna – unga idrottare, pensionärer, de som är stela som kylskåp och de som aldrig tränat. Inga förkunskaper krävs!

  När: Onsdagar kl.19:15 – 20:30, 6 ggr
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  Laila Mustonen

 • Yoga för Löpare Start 10 september

  Trenden att kombinera yoga och löpning växer sig starkare och starkare och faktum är att yoga och löpning är en fantastisk träningskombination. Löpningen ökar din kondition och håller hjärtat starkt. Samtidigt vet vi att löpning är en väldigt repetitiv träningsform och för att hålla dig skadefri kan det vara klokt att kombinera den med rörlighetsträning. Yogans rörlighet, avslappning och andningstekniker kan gynna och komplettera din löpning på ett bra sätt. Förutom ökad rörlighet så ökar även syretillförseln till muskler, ligament och leder vilket påskyndar återhämtning och förebygger skador.

  Denna kurs vänder sig till dig som vill förebygga skador och öka din rörlighet. Fokus ligger på höfter, bål och bröstrygg för att stärka din hållning och löpkapacitet. Passar alla oavsett nivå.

  Tid: Måndagar 17:30 – 18:30, 6 ggr
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  Lotta Renlund

 • Yoga för Nybörjare Start 10 september

  FULLBOKAD!
  Håll utkik efter nya datum som kommer inom kort.

  Du har inte för dålig balans och du är inte för stel. Alla kan faktiskt yoga!
  Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Vi snuddar också vid yogans filosofi och plockar in en och annan glosa på yogans globala språk, sanskrit. Kom och testa dig fram och passa på att ställa alla frågor du har om yoga.

  Tid: Måndagar 18:00 – 19:15, 6 ggr
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  TullaMaja Fogelberg

 • Ashtangayoga – Workshop för Nybörjare Start 22 september

  Introduktion till Ashtangayogans tradition. Du behöver inte ha yogat tidigare och inga speciella förkunskaper behövs. Bara nyfikenhet och rena fötter 🙂
  Vi kommer tryggt presentera vad Ashtangayoga är och visa en väg till fysisk och mental hälsa
  med fokus på andetaget som förenar kropp och själ. Vi andas och rör oss.

  När: Lördag 22 september – Söndag 23 september
  Tid:
  10:00 – 13:00
  Pris: 795 kr

  Varmt välkomna!
  Åsa Bergman & Birgitta Österlund

 • Gongbad 13 oktober

  Dags för vårens gongbad! Ett djupavslappnande gongbad innebär att du låter gongens ljudvibrationer skölja genom ditt energisystem. Både kropp och sinne får chans att uppleva djup avspänning rensning och återhämtning.
  Vi börjar med några enkla yogaövningar som förberedelse, sedan får du ligga ner och låta gongens läkande ljud och vibrationer skapa djup avslappning och revitalisering. Gong är effektiv mot stress och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar.

  Ingen tidigare erfarenhet behövs.
  Efter gongbadet bjuder vi på te och frukt.

  Tid: 10:00 – 12.00
  Pris: 395 kr

  Välkommen!
  Simone Högberg

 • Yoga för Nybörjare Start 22 oktober

  Du har inte för dålig balans och du är inte för stel. Alla kan faktiskt yoga!
  Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Vi snuddar också vid yogans filosofi och plockar in en och annan glosa på yogans globala språk, sanskrit.
  Kom och testa dig fram och passa på att ställa alla frågor du har om yoga.

  Tid: Måndagar 18:00 – 19:15, 6 ggr
  (uppehåll 29 oktober pågrund av höstlov).
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  TullaMaja Fogelberg

 • Restorative de Luxe med Sound healing 18 november

  I restorative yoga placerar du kroppen i olika mjuka positioner med mycket stöd av bolster, filtar och block så att du i vila kan ge kroppen kraft att läka sig själv under perioder av mycket stress och trötthet.

  Positionerna anpassas efter varje individs förutsättningar, utövas liggande och vi stannar i varje position en längre stund så att kroppens avslappningsrespons startar och produktionen av lugn- och – ro hormoner kommer igång.
  Under passet kommer du att få lyssna till mjuka, läkande ljud från klangskål, gong och vindspel som ger återhämtning och djupavslappning.

  Tid: 15:00 – 17.30
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen till en djupt återhämtande stund.
  Det är du värd!
  Simone Högberg