WORKSHOPS OCH KURSER

 • Kurs - Stress & Balans Start 25 oktober

  Känner du att tiden inte räcker till? Vill du få balans i livet? Under åtta veckor går vi igenom yogapositioner som är välgörande och stärkande. Du får lära dig fysiska ställningar/positioner, andningsövningar, meditation och avslappning som du kan använda som ett redskap i ditt liv. Kursen passar både nybörjare och dig som tränat yoga tidigare. Workshopen leds av Laila Mustonen. Hon har en förmåga att se det unika i varje människa. Alla har kraft att nå tydliga mål och balans i livet om motivationen hålls uppe.

  Tid: Onsdagar kl.19:15-20:30. 8 ggr med start 25 oktober.
  Pris: 1195 kr

  Varmt välkommen,
  Laila Mustonen

 • Stress & Recovery 11 november

  Känner du att stressen i ditt liv håller på att ta över? Att du börjar få svårt att sova, koncentrationssvårigheter, känner dig nedstämd, tömd på energi och har svårt att varva ner och slappna av. På denna workshop jobbar vi med att minska stressen och öka lugn och ro, avslappning och avspänning.

  Vi jobbar med andningstekniker, mjuka yogarörelser och ställningar som inverkar lugnande och avslappnande på kropp och sinne. Vi tittar på bakomliggande orsaker och vad som behövs för att förändra.

  Du får med dig verktyg och övningar hem för att praktisera i vardagen.
  Denna workshop är öppen för alla. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

  Tid: 09:00-13:00
  Pris: 495 kr

  Varmt välkommen!
  Simone Högberg

 • Nia 18 november

  Nia är en unik träningsform med ett enkelt budskap – rörelseglädje!

  Nia kombinerar rörelse och energi från kampsport, dans och tekniker för kroppsmedvetenhet – däribland yoga. Den bygger på 52 rörelser som kan kombineras i all oändlighet. Och vi rör oss barfota i sköna kläder. Praktiserar du yoga kan Nia vara ett sätt för dig att fördjupa din upplevelse i din yogautövning. Nia är för alla – for every body.

  Morgonen inleds med en introduktion till de vanligaste stegen och rörelserna i Nia. Intentionen är att få en djupare upplevelse av Nia. Genom att röra dig genom alla rörelser och få en förnimmelse av hur de känns kan den fysiska styrkan, balansen och rörligheten förbättras – och du blir mer avslappnad och lugn – mer i kroppen än i huvudet – och kan därigenom komma lättare i kontakt med dig själv och vara i nuet.

  Under den andra delen av förmiddagen tar vi med den första delen in i ett Nia-pass. Där du på din egen kropps villkor rör dig på det sätt som känns skönt för just dig.

  Tid: 9:00-12.00
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Signe Weiss, kursledare och Nia Brown belt instruktör

 • Restorative de Luxe och Sound Healing 17 december

  FULLBOKAT

  Släpp julstressen och alla måsten. Unna dig själv djup avslappning och återhämtning. I Restorative yoga placerar du kroppen i olika mjuka positioner med mycket stöd av bolster, filtar och block så att du i vila kan ge kroppen kraft att läka sig själv under perioder av mycket stress och trötthet. Positionerna anpassas efter varje individs förutsättningar, utövas liggande och vi stannar i varje position en längre stund, ibland upp till 20 minuter. Under passet kommer du att ackompanjeras av mjuka lugna ljud från gong, klangskål och vindspel för att nå ännu djupare in i läkning och återhämtning.

  Tid: 15:00 – 17:30
  Pris: 395 kr

  Välkommen!
  Simone Högberg

 • Kurs - Yoga för nybörjare Start 15 januari

  Du har inte för dålig balans. Du är inte för stel. Alla kan yoga! Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Vi snuddar också vid yogans filosofi och plockar in en och annan glosa på yogans globala språk, sanskrit. Kom och testa dig fram och passa på att ställa alla frågor du har om yoga.

  Tid: Måndagar 17:30-18:30  (15/1, 22/1, 29/1, 5/2, 12/2, 19/2)
  Pris: 995 kr

  Vi ses!
  TullaMaja

 • Kurs - Yoga för löpare Start 16 januari

  Trenden att kombinera yoga och löpning växer sig starkare och starkare och faktum är att yoga och löpning är en fantastisk träningskombination. Löpningen ökar din kondition och håller hjärtat starkt. Samtidigt vet vi att löpning är en väldigt repetitiv träningsform och för att hålla dig skadefri kan det vara klokt att kombinera den med rörlighetsträning. Yogans rörlighet, avslappning och andningstekniker kan gynna och komplettera din löpning på ett bra sätt. Förutom ökad rörlighet så ökar även syretillförseln till muskler, ligament och leder vilket påskyndar återhämtning och förebygger skador.

  Denna kurs vänder sig till dig som vill förebygga skador och öka din rörlighet. Fokus ligger på höfter, bål och bröstrygg för att stärka din hållning och löpkapacitet. Passar alla oavsett nivå.

  Tid: Tisdagar 19:00-20:00. 6 ggr.
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  Lotta Renlund

 • Kurs - Ashtangayoga grund Start 18 januari

  Den här kursen vänder sig till dej som är nybörjare i Ashtangayoga men passar också dej som yogat tidigare och kanske vill komma igång igen. Ashtangayogan är alltid individuell vilket gör att alla kan utöva yoga oavsett ålder eller fysisk kondition. Yogan stärker vår kropp och stillar vårt sinne. Du börjar där du är och utvecklas i din takt utifrån dina förutsättningar. I lugn och ro går vi igenom positionerna ihop med yogaandningen. Vi kommer gå igenom Solhälsningarna A och B, de flesta stående positionerna, några sittande och några avslutande positioner. Under kursen pratar vi lite om yogafilosofin med fokus på de åtta grenarna, då yogan är så mycket mer än fysiska rörelser.  Efter kursen kommer du kunna delta i våra ledda klasser. Tid för frågor och funderingar finns under kursens gång.

  Tid: Torsdagar 18.30,18 januari-15 mars 2018, 8 tillfällen.
  Pris: 1250 kr

  Varmt välkomna,
  Åsa Bergman och Birgitta Österlund

 • Kurs - Yoga för golfare Start 21 januari

  Maximera rörelseintervaller i din golfsving med hjälp av yoga. Under denna kurs arbetar du med smidighet i höfter och ryggrad, stabilitet i vrister och knän, samt styrka i bål, armar och lårens baksida – saker som förbättrar ditt spel. Kursen passar alla och ingen tidigare yogaerfarenhet krävs. 

  Tid: Söndagar 16:00-17:00. 6 ggr.
  Pris: 995 kr

  Välkommen!
  Pernilla Westberg

 • Ditt enda liv 2-3 februari

  Välkommen till kursen som tar dig till utkanten av dig själv! Ibland så går livet lite upp och ned och det är helt okej. Stress och mental ohälsa har idag blivit ett stort folkhälsoproblem. Med fokus på kroppens egen intelligens kan vi tillsammans råda bot på detta. Det är spännande, utmanande och fantastiskt roligt. Du får med dig nycklar och praktiska verktyg som du har stor användning av i din vardag. Fredagens meditation är valbar och ingår som en bonus.

  Tid: 2-3 februari (fredag 18:30-19:30 valbart, lördag 10:30-16:00)
  Pris: 1180 kr

  Välkommen!
  Roger Kangas

 • Fördjupnings-helg för yogalärare Klass-konstruktion 16-18 februari 2018

  Vill du utveckla din roll som yogalärare och lära dig hur du planerar klasser på ett säkert sätt med en tydlig röd linje? Samt bli bättre på att skapa, och väva in tema?

  Under den här helgworkshopen får du konkreta exempel på hur du matchar din filosofiska intention med asanas och sekvenser. Efter helgen ingår hemarbete där du får personlig feedback från Veronica.

  Workshopen leds av Veronica Jäderlund. Hon är Yoga Worlds redaktör samt en yogalärar-profil som med glimten i ögat och en stor portion värme presenterar klasser på yogafestivaler och träningskonvent i flera länder. Hennes klasser lämnar ingen oberörd, då de kan bjuda på allt från sång och dans, till djupa möten med en själv.

  Instagram: @vevvejaderlund
  Blogg: vevve.yogaworld.se

  Tid: Fredag och lördag 08:00-18:00, söndag 08:00-16:00
  Pris: 7900 kr inkl moms

  Bekräftad anmälan är bindande. Bekräftad plats går inte att avboka men kan plats överlåtas vid läkarintyg. Läs återbetalningspolicy här: goo.gl/g1isdm

 • Gongbad Start 24 februari

  Dags för vårens gongbad! Ett djupavslappnande gongbad innebär att du låter gongens ljudvibrationer skölja genom ditt energisystem. Både kropp och sinne får chans att uppleva djup avspänning rensning och återhämtning.
  Vi börjar med några enkla yogaövningar som förberedelse, sedan får du ligga ner och låta gongens läkande ljud och vibrationer skapa djup avslappning och revitalisering. Gong är effektiv mot stress och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar.

  Ingen tidigare erfarenhet behövs. Efter bongbadet bjuder vi på te och frukt.

  Tid: Tisdagar 10:00 – 12:00
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Simone Högberg

 • Kurs - Yoga för nybörjare Start 26 februari

  Vårens andra nybörjarkurs. Du har inte för dålig balans och du är inte för stel. Alla kan faktiskt yoga! Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Vi snuddar också vid yogans filosofi och plockar in en och annan glosa på yogans globala språk, sanskrit. Kom och testa dig fram och passa på att ställa alla frågor du har om yoga. Efter kursen är du redo för att boka in dig på vilket yogapass som helst.

  Tid: Måndagar 17:30-18:30. 6 ggr.
  Pris: 995 kr

  Vi ses!
  TullaMaja

 • Kurs - Gravidyoga Start 27 februari

  Stärk din kropp och ditt sinne inför förlossningen. Ett tillfälle att landa i din gravida kropp och öka välbefinnandet för både dig och ditt barn. Vi arbetar i sköna och mjuka rörelser samt med andning, avslappning, koncentration, uthållighet och bäckenbotten. Det är en lugn födselförberedande yoga. Varje förlossning är unik men med hjälp av yoga kan du möta din förlossning med styrka och ett fokuserat och positivt sinne.

  Tid: Tisdagar 19:00-20:15. 6 ggr.
  Pris: 1100 kr

  Välkommen!
  Lotta Renlund