• BREATHWORK - temat är kreativitet Söndag 21 Maj med Bella Granskog

  Äntligen dags för Breathwork!
  Söndag den 21 Maj kl 15:00-16:30.
  Temat är Kreativitet – Vad vill du skapa eller frambringa?
  Begränsat med platser – Bokning görs via urbanyogas hemsida eller mindbody appen.
  Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet, alla är välkomna!
  Vad är Breathwork?
  Bella förmedlar en tradition av breathwork som kommer från David Elliott (USA), en aktiv andningsmeditation som utförs liggande på golvet till musik medan andningen sker in och ut genom munnen i en speciell takt. Syftet är att genom andetaget låta vår livsenergi flöda fritt i och på så sätt frigöra spänningar och blockeringar i kroppen.
  Varför breathwork?
  Förenklat kan man säga att intellektet kan förtränga olika upplevelser men kroppen minns och lagrar omedvetet olika känslominnen i muskler och nervsystem som över tid kan bli tungt att bära. Denna andningsteknik är ett kraftfullt verktyg som även kan öka din självkännedom och ge mental klarhet. Den kan öppna upp för en större acceptans och kärlek gentemot dig själv samtidigt som den på sikt stärker intuitionen och ökar kreativiteten. 

   

  När : Söndag 21 Maj

  Tid : 15:00-16:30

  Pris : 250 kr (200 kr UY medlem)

   

   

 • Yoga & Frukost på Restaurang Grankotten Söndag 2 juli med Lucy Marshall

  We’re back!
  Yoga & Frukost på Restaurang Grankotten.
  Finns det något bättre sätt att starta söndagen på än Yoga med en fantastisk utsikt och sedan njuta av en frukost på en egen takterrass?
  Lucy kommer att hålla i en 45 minuter lång yogaklass, en blandning av mjukhet och rörelser för att få energi till resten av dagen. Efter det kommer vi i lugn och ro att få njuta av en härlig frukost på Grankottens takterrass.
  Ingen tidigare erfarenhet krävs. Ta gärna med egen matta om du har, annars finns det att låna.
  Om ni har några frågor kontakta oss via info@urbanyoga.nu.

   

  När : Söndag 2 juli

  Tid : 09:30-11:00 

  Pris : 250 kr (200 kr UY medlem)

   

   

 • Ungdoms Yoga 4 tillfällen : Start 4 September med Maria Emanuelz

  Ungdom Yoga. (13-19 år)

  Tänk om det är så att du skall prestera mindre för att kunna prestera bättre. För att må bättre. Tänk om du har lyckan inom dig och men kan inte uppleva den på grund av kroppen och tankarna är i ständigt görande eller tänkande.Vi får tidigt i livet lära oss att känna medkänsla för andra människor. I ungdomsyogan kommer vi ha fokus på att känna medkänsla för dig själv. Att acceptera allt som är du. Se att alla känslor är ok. Vi matas dagligen med tusentals intryck och vi vet idag att det påverkar oss på olika sätt. Det har man sett i en stor forskningsstudie, är en av anledningarna till varför man mår allt sämre. Känslan av att bara jag mår dåligt, att jag känner stress eller annat. I ungdomsyogan kommer vi lugna ner vår kropp och acceptera allt som den presenterar för oss. Det är helt ok att känna allt du känner, det är faktiskt fullt normalt.

  I vardagen upplever jag att det ofta är lågt prioriterat att ta sig tid för vila och återhämtning. I ett pass som vi tillsammans genomför får du möjlighet att varva ner både kropp och sinne. Kursen kan hjälpa dig om du känner stress och ge dig möjlighet att stanna upp och arbeta med de symtom du känner. Det stöttar även kroppen förebyggande. De flesta som drabbas av stress upplever ofta kroppsliga symtom av olika slag. Så som spänningar, smärta och värk i kroppen, ångest, huvudvärk eller annat. Det som är positivt är att det går att göra något åt detta. Bara du ger dig själv tiden att stanna upp.

  Tänk om det är så att för att nå det där målet på bästa sätt så behöver du varva ner din kropp och ge den återhämtning. Kursen riktar sig till ungdomar mellan 13-19 år och det är en enkel yogaform som alla kan göra utom någon som helst erfarenhet. Du får även med dig verktyg att fortsätta med hemma. Kom precis som du är utan att något som helst måste presteras!
  Varmt välkommen!

  När : Måndagar med start 4/9. (4/9, 11/9, 18/9, 25/9)

  Tid : 16:15-17:15

  Pris : 750 kr

   

   

 • Tyst dagsretreat Lördag 7 oktober med Simone Högberg & Maria Emanuelz

  ”I tystnaden ser själen sin väg i ett klarare, ljusare sken.” Ghandi

  Tyst dagsretreat

  Välkommen till en dag då du får möjlighet att uppleva en fin stund tillsammans med dig själv, där du i tysthet helt och fullt kan släppa taget för en dag. Uppleva den inre stillheten och fyllas av ny energi.

  Du blir guidad genom dagen och kommer att få stänga av din yttre röst för att höra din inre. Inga förkunskaper krävs.

  Dagen innehåller kundaliniyoga, meditation, kroppsscanning, yinyoga, dans och gongbad.

  Tekniker och verktyg för att du ska kunna landa i kroppen och utforska tystnaden och stillheten.

  En återhämtande och vitaliserande dag där du får hämta hem dig själv och fylla dig med lugn och närvaro.

  Lunch och fika ingår.

  Varmt välkommen 

  Simone och Maria

  När: Lördag 7 oktober

  Plats: Urban Yoga

  Tid: 10.00-16.30

  Pris: 1.095 kr betalas till Urban Yoga

  Lunch: 130 kronor swishas på plats

  För frågor kontakta Simone Högberg, kimsimone@hotmail.com eller Maria Emanuelz, maria@studiosoder.se