WORKSHOPS

 • Yoga och Löpning 6 maj

  Trenden att kombinera yoga och löpning växer sig starkare och starkare och faktum är att yoga och löpning är en fantastisk träningskombination. Löpningen ökar din kondition och håller hjärtats starkt. Samtidigt vet vi att löpning är en väldigt repetitiv träningsform och för att hålla dig skadefri kan det vara klokt att kombinera den med rörlighetsträning. Yogans rörlighet, avslappning och andningstekniker kan gynna och komplettera din löpning på ett bra sätt. Förutom ökad rörlighet så ökar även syretillförseln till muskler, ligament och leder vilket påskyndar återhämtning och förebygger skador.

  Om du vill fila på din löpteknik, bli mer flexibel och samtidigt hålla dig skadefri så är detta en workshop för dig. Vi kommer träna löpteknik, stärka upp bålmuskulaturen och kombinera detta med yogapositioner som ökar rörlighet i höfter, säte och bröstrygg. En skön kombination av yoga och jogga och passar allt från nybörjare till maratonlöpare.

  Tid: 10-13
  Pris: 495 kr

  Välkommen!

  Ida Thunberg, PT och Löparcoach
  Lotta Renlund, Yogalärare

 • Kurs - Yoga för nybörjare Start 10 maj

  Du har inte för dålig balans. Du är inte för stel. Alla kan yoga! Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Passa på att ställa alla frågor du har om yoga och testa dig fram i rörelserna.

  Tid: Onsdagar 17:00-18:00 (10/5, 17/5, 31/5, 7/6, 14/6)
  Pris: 699 kr

  Take a chance!
  TullaMaja Fogelberg, yogalärare

 • Sagomeditation för barn 16 maj

  Som utbildad pedagog har jag haft förmånen att utöva meditation med barn och ungdomar. Allt från 6-åringar till 20-åringar. Upplevelsen av att deras kroppar törstar efter avkoppling och lugn är detsamma oavsett ålder. Idag lever vi så mycket utanför vår kropp. Genom allt du förväntas prestera, i skolan, hemma, på aktiviter och i sociala medier. Lyssnandet inåt får oftast inte plats i barns liv. Tid för återhämtning, avkoppling blir kanske framför tv eller teknik. Vi vet idag genom forskning att det inte är återhämtning för kroppen. I sagomeditationen bjuds barnen in till en stunds hjärnvila och avslappning för hela kroppen. Jag ser fram emot att möta era barn. Passar för åldrarna 7-13.

  Tid: 17:30-18:15
  Pris: 100 kr/barn

  Varmt välkommen!
  Maria Emanuelz

 • Gongbad 3 juni

  Ett gongbad har inget med vatten att göra utan betyder att du låter gongens vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Vi börjar med några enkla yogaövningar som förberedelse, sedan får du ligga ner och låta gångens läkande ljud och vibrationer skapa djup avslappning och vitalisering. Gongen är effektiv mot stress och rastlöshet och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar.

  Ett gongbad kan upplevas väldigt olika – som en konsert, som behandling, som meditation eller bara som djup behaglig avslappning. Effekterna av att låta sig översköljas av gångens ljudvibrationer har använts i årtusenden för att skapa avslappning, hälsa och välmående.

  Efter gongbadet bjuder vi på te och frukt.

  Tid: 10-12
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Simone Högberg

 • Mysore intensive 9, 10, 11 juni

  Denna kurs är för dig med tidigare erfarenhet. Exempelvis har du deltagit i en introkurs, nybörjare/fortsättningskurs eller så kanske du har en  hemmapractice och vill komma vidare i den. Du bör kunna utföra solhälsningarna och vara bekant med de stående positionerna och några sittande i ashtangayogans första serie.

  I kursen ingår:

  • Grundlig teknikgenomgång. Vi tränar på att memorera serien. Du får förstås hjälp då du behöver.
  • Inlednings- och avslutningsmantrat som tillhör Ashtangayogans tradition.
  • Yogans filosofi med fokus på de två första grenarna – Yamas och Niyamas.
  • Bandhas, tristhana, pranayama och vinyasa.
  • Fler rörelser i första serien, bryggor och avslutningssekvensen.

  Att gå en kurs är ett bra sätt att behålla kontinuiteten i din träning eller att komma tillbaka till den efter ett uppehåll. Genom yogan kommer du känna dig mer närvarande, fokuserad och balanserad – både fysiskt och mentalt.

  Tid: Fredag 17:30-19:30, lördag och söndag 09:30-11:30
  Pris: 695 kr

  Välkommen till tre intressanta dagar och vår Mysore intensive!
  Jon & Åsa

 • Restorative Deluxe 17 juni

  Ge dig själv möjligheten att återhämta dig innan semestern så du kan inleda din sommarledighet i ett skönare tillstånd. Restorative är en terapeutisk och återställande yogaform med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Här får du möjlighet att landa, vila och återhämta dig i stillhet under en längre stund. Med hjälp av olika yogapositioner som du stannar i ca 10-20 minuter stöttar vi kroppen med bolster, filtar och block in i en känsla av viktlöshet och ett mjukt skönt stöd. Det ger en djupavslappning som är både stressreducerande och återuppbyggande.

  Du kommer vid detta tillfälle ned i en vila som går långt djupare än du är van vid. Här aktiveras den så kallade ‘Relaxation response’ vilken associeras med fysiologiska förändringar som innebär minskad aktivitet i det sympatiska (kamp/flykt) nervsystemet och ger positiva effekter för hjärna, kropp och själ. Varmt välkommen till en djupt återhämtande stund för dig själv.

  Tid: 09:00-11:30
  Pris: 395kr

  Varmt välkommen!
  Simone

 • Yoga & Löpning 27 juni

  Vill du fila på din löpteknik, bli mera flexibel och samtidigt hålla dig stark och skadefri så är denna miniworkshop något för dig. Vi kommer träna löpteknik utomhus, stärka upp bålmuskulaturen och kombinera detta med yogapositioner som ökar rörlighet i höfter, säte och bröstrygg.

  Pris: För dig med terminskort är eventet gratis, klippkort ett klipp och är du inte medlem är din investering 195 kr.
  Tid: 18-20

  Varmt välkommen!
  Ida & Lotta

 • Handstående för nyfikna 1 oktober

  Vårens succé kommer tillbaka till Urban Yoga! På denna workshop kommer du att lära dig grunderna till handstående. Klassen är två timmar lång där en stor del tillägnas åt att värma upp, mjuka upp samt stärka armar, ryggen, bålen och benen. Den första delen av klassen kommer att öka din kroppsmedvetenhet, vilket kommer att behövas när du ska bygga upp till de mer avancerade yogapositionerna. Klassens utgångspunkt är lekfullhet och alla som är nyfikna är välkomna att prova på, du kommer att få utmaningar utifrån din unika förmåga. Du kommer att få lära dig att bygga en stark och stabil grund som du kan stå på när du balanserar på händerna!

  Tid: 11-13
  Pris: 395 kr

  Vi ses!
  Moa Westman, Yogastudion i Umeå