WORKSHOPS

 • Träning under graviditet 28 augusti

   

  Att fortsätta träna och vara aktiv under graviditeten är bra både för dig och din bebis. Det ger många positiva effekter under själva graviditeten men också såklart större chans till bättre och snabbare återhämtning efteråt.

  I denna workshop vill jag ge dig förståelse för vad det som händer med kroppen under de nio månader vi är gravida och att utifrån det träna smart. Vi kommer avsluta med ett lättare träningspass där vi också då går igenom övningar och upplägg du kan ta med hem och jobba med på egen hand.

  Om det är någon gång du ska ge kroppen lite extra kärlek är det när du går och bakar en liten miniversion av dig själv!

  Tid: 17.30-19.30
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Ida

 • Kurs - Yoga för löpare Start 19 september

  Trenden att kombinera yoga och löpning växer sig starkare och faktum är att yoga och löpning är en fantastisk träningskombination. Löpningen ökar din kondition och håller hjärtat starkt. Samtidigt vet vi att löpning är en väldigt repetitiv träningsform och för att hålla dig skadefri kan det vara klokt att kombinera den med rörlighetsträning. Yogans rörlighet, avslappning och andningstekniker kan gynna och komplettera din löpning på ett bra sätt. Förutom ökad rörlighet så ökar även syretillförseln till muskler, ligament och leder vilket påskyndar återhämtning och förebygger skador. Denna kurs vänder sig till dig som vill förebygga skador och öka din rörlighet. Fokus ligger på höfter, bål och bröstrygg för att stärka din hållning och löpkapacitet. Passar alla oavsett nivå.

  Tid: Tisdagar 18.30-19.30, 19 sep-24 oktober
  Pris: 795 kr

  Varmt välkommen!
  Lotta

 • Kurs - Yoga för nybörjare Start 21 september

  Du har inte för dålig balans. Du är inte för stel. Alla kan yoga! Det här är en kurs för dig som vill lära dig att bygga positionera från grunden. Kom och testa dig fram och passa på att ställ alla frågor du har om yoga.

  Tid: Torsdagar 17:15-18:15  (21/9, 28/9,12/10, 19/10, 26/10, 2/11)
  Pris: 795 kr

  Ses!
  TullaMaja Fogelberg

 • Sagomeditation 26/9, 3/10, 10/10

  Som utbildad pedagog har jag haft förmånen att utöva meditation med barn och ungdomar. Allt från 6-åringar till 20-åringar. Upplevelsen av att deras kroppar törstar efter avkoppling och lugn är detsamma oavsett ålder. Idag lever vi så mycket utanför vår kropp. Genom allt du förväntas prestera, i skolan, hemma, på aktiviter och i sociala medier. Lyssnandet inåt får oftast inte plats i barns liv. Tid för återhämtning, avkoppling blir kanske framför tv eller teknik. Vi vet idag genom forskning att det inte är återhämtning för kroppen. I sagomeditationen bjuds barnen in till en stunds hjärnvila och avslappning för hela kroppen. Jag ser fram emot att möta era barn. Passar för åldrarna 7-13.

  Tid: 17:30-18:15
  Pris: 100 kr/barn och tillfälle

  Varmt välkommen!
  Maria Emanuelz

 • Nia 7 oktober

  Nia är en unik träningsform med ett enkelt budskap – rörelseglädje!

  Nia kombinerar rörelse och energi från kampsport, dans och tekniker för kroppsmedvetenhet – däribland yoga. Den bygger på 52 rörelser som kan kombineras i all oändlighet. Och vi rör oss barfota i sköna kläder. Praktiserar du yoga kan Nia vara ett sätt för dig att fördjupa din upplevelse i din yogautövning. Nia är för alla – for every body.

  Morgonen inleds med en introduktion till de vanligaste stegen och rörelserna i Nia. Intentionen är att få en djupare upplevelse av Nia. Genom att röra dig genom alla rörelser och få en förnimmelse av hur de känns kan den fysiska styrkan, balansen och rörligheten förbättras – och du blir mer avslappnad och lugn – mer i kroppen än i huvudet – och kan därigenom komma lättare i kontakt med dig själv och vara i nuet.

  Under den andra delen av förmiddagen tar vi med den första delen in i ett Nia-pass. Där du på din egen kropps villkor rör dig på det sätt som känns skönt för just dig.

  Tid: 10:00-12.00
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Signe Weiss, kursledare och Nia Brown belt instruktör

 • Gongbad 14 oktober

  Ett gongbad har inget med vatten att göra utan betyder att du låter gongens vibrationer skölja genom dig och ditt energisystem. Vi börjar med några enkla yogaövningar som förberedelse, sedan får du ligga ner och låta gångens läkande ljud och vibrationer skapa djup avslappning och vitalisering. Gongen är effektiv mot stress och rastlöshet och hjälper dig att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar.

  Ett gongbad kan upplevas väldigt olika – som en konsert, som behandling, som meditation eller bara som djup behaglig avslappning. Effekterna av gongens ljudvibrationer har använts i årtusenden för att skapa avslappning, hälsa och välmående.

  Efter gongbadet bjuder vi på te och frukt.

  Tid: 10:00-12:00
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen!
  Simone Högberg

 • Handstående för nyfikna 1 oktober

  Vårens succé kommer tillbaka till Urban Yoga! På denna workshop kommer du att lära dig grunderna till handstående. Klassen är två timmar lång där en stor del tillägnas åt att värma upp, mjuka upp samt stärka armar, ryggen, bålen och benen. Den första delen av klassen kommer att öka din kroppsmedvetenhet, vilket kommer att behövas när du ska bygga upp till de mer avancerade yogapositionerna. Klassens utgångspunkt är lekfullhet och alla som är nyfikna är välkomna att prova på, du kommer att få utmaningar utifrån din unika förmåga. Du kommer att få lära dig att bygga en stark och stabil grund som du kan stå på när du balanserar på händerna!

  Tid: 11-13
  Pris: 395 kr

  Vi ses!
  Moa Westman, Yogastudion i Umeå

 • Stress & Recovery 11 november

  Känner du att stressen i ditt liv håller på att ta över? Att du börjar få svårt att sova, koncentrationssvårigheter, känner dig nedstämd, tömd på energi och har svårt att varva ner och slappna av. På denna workshop jobbar vi med att minska stressen och öka lugn och ro, avslappning och avspänning.

  Vi jobbar med andningstekniker, mjuka yogarörelser och ställningar som inverkar lugnande och avslappnande på kropp och sinne. Vi tittar på bakomliggande orsaker och vad som behövs för att förändra.

  Du får med dig verktyg och övningar hem för att praktisera i vardagen.
  Denna workshop är öppen för alla. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

  Tid: 09:00-13:00
  Pris: 495 kr

  Varmt välkommen!
  Simone Högberg

 • Nia 18 november

  Nia 5 stages är en mindful, interaktiv och integrerande rörelseform, baserad på fem stadier från vår mänskliga utveckling. Vi går tillbaks till dessa första rörelser och använder dom enligt Nia 5 stages-metoden för terapeutiska och läkande syften. Rörelserna får dessa fem stadier har förmåga att återskapa, omstrukturera, aktivera och träna upp din kropp och dina sinnen. Rörelserna ökar ditt energiflöde och somatiska förmåga.

  Nia 5 stages workshop är en resa att från den allra första början upptäcka och utforska din kropps funktioner. I första delen får du lära dig samarbetet mellan muskelgrupper och samtidigt isolera och medvetet stimulera en enskild muskel. I del två tar vi oss vidare in i sinnenas värld – där du upplever mjuka, medvetna självläkande rörelser medan du blir guidad genom fem stadier från människans utveckling – embryo, krälande, krypande, stående och gående.

  Nia 5 stages är en rörelseform, en practice, som du efter workshopen kan ta med dig hem och praktisera vidare för att fortsätta ge dig själv förutsättningar för ett fortsatt rörligt liv – både mentalt och fysiskt.

  Tid: 09:00-12:00
  Pris: 395 kr

  Varmt välkommen,
  Signe Weiss (kursledare och Nia Brown belt samt Nia 5 stages instruktör)

 • Fördjupnings-helg för yogalärare Klass-konstruktion 16-18 februari 2018

  Vill du utveckla din roll som yogalärare och lära dig hur du planerar klasser på ett säkert sätt med en tydlig röd linje? Samt bli bättre på att skapa, och väva in tema?

  Under den här helgworkshopen får du konkreta exempel på hur du matchar din filosofiska intention med asanas och sekvenser. Efter helgen ingår hemarbete där du får personlig feedback från Veronica.

  Workshopen leds av Veronica Jäderlund. Hon är Yoga Worlds redaktör samt en yogalärar-profil som med glimten i ögat och en stor portion värme presenterar klasser på yogafestivaler och träningskonvent i flera länder. Hennes klasser lämnar ingen oberörd, då de kan bjuda på allt från sång och dans, till djupa möten med en själv.

  Instagram: @vevvejaderlund
  Blogg: vevve.yogaworld.se

  Tid: Fredag och lördag 0800-1800, söndag 0800-1600
  Pris: 7900 kr inkl moms

  Bekräftad anmälan är bindande. Bekräftad plats går inte att avboka men kan plats överlåtas vid läkarintyg. Läs återbetalningspolicy här: goo.gl/g1isdm